HVAD ER PARODONTOSE?

Parodontose er en alvorlig tandlidelse, som desværre rammer mange danskere. Den kaldes ”de løse tænders sygdom”, da den i værste tilfælde kan være skyld i, at man mister sine tænder. De fleste bliver først ramt, når de er over 30 år, og da parodontose ikke giver symptomer før den er meget fremskreden, er den svær at opdage.

Helt basalt er der tale om en betændelsestilstand i knoglen under tandrødderne. Hvis den får lov til at udvikle sig, vil det på sigt medføre, at knoglen langsomt bliver ædt op, og dermed mister tænderne deres fundament. De fleste mærker først noget til lidelsen, når den er så fremskreden, at deres tænder begynder at virke løse.

Parodontose forårsages af en simpel betændelse i tandkødet. Dette kan opstå som reaktion på bakterier fra for eksempel madrester, der får lov til at blive siddende på tænderne eller i sprækkerne mellem tænderne. Derfor er det netop utrolig vigtigt, at du sørger for at have en god tand

 

HVORDAN KAN VI HJÆLPE?

Da parodontose i det første lange stykke tid er usynlig og umærkelig, er det vigtigt løbende at være opmærksom på dine tænders sundhed.

Hos tandlægerne Kragh og Rughave på Frederiksberg tilbyder vi altid at holde øje med eventuelle symptomer på parodontose ved at indkalde dig til regelmæssige undersøgelser og foretage røntgenbilleder for at holde øje med, hvordan dine tænder udvikler sig.

Skulle du få konstateret parodontose, sætter vi hurtigt ind med en behandling, der både er effektiv og skånsom. Derudover sørger vi for at rådgive dig på bedste vis for at sikre, at du kommer igennem sygdommen med dine tænder i behold.

 

AKUT BEHOV

Hvis du har smerter og derfor ønsker en akut tid, så klik herind.

LEDER DU EFTER NOGET BESTEMT?