DU BEHØVER IKKE LEVE MED DÅRLIG ÅNDE

Dårlig ånde rammer ca. hver 5. dansker på et eller andet tidspunkt i livet, og som tandlæger oplever vi ofte patienter, der klager over problemet. Dårlig ånde er et stort problem for mange, fordi det er ubehageligt for ens omgivelser og derved kan gå ud over ens sociale liv. Det er dog de færreste, der har lyst til at pointere det, hvis en person har dårlig ånde.

Der kan derfor gå lang tid før du opdager, at du lider af dårlig ånde. Hvis du har en mistanke om, at din ånde lugter dårligt, er det derfor bedst at få det afklaret med det samme, så du kan gøre noget ved problemet. Spørg eventuelt en god ven eller et nært familiemedlem, de vil typisk sige sandheden til dig.

 

HVORFOR FÅR DU DÅRLIG ÅNDE?

Dårlig ånde kan have mange årsager. Det kan skyldes et for stort indtag af kaffe, alkohol eller cigaretter. Særlige fødevarer som stærk ost eller hvidløg kan også forårsage lugten. Det kan også skyldes sygdom, eksempelvis i mave-tarmkanalen eller luftvejene, hvorfor det kan være en god idé at gå til lægen, hvis du samtidig har andre helbredsmæssige problemer.

Problemer i svælget eller bihulerne kan også skabe dårlig lugt fra munden. En af de helt store årsager til dårlig ånde er dog tandlidelser eller dårlig mund- og tandhygiejne. Hvis du har kronisk dårlig ånde, hjælper det ikke med sugetabletter eller pastiller. Disse kan camouflere lugten i kortere tid, men ikke fjerne problemet. I stedet bør du identificere og fjerne årsagen til din dårlige ånde.

I vores tandklinik på Frederiksberg tager vi dårlig ånde alvorligt, fordi det kan skyldes alt fra frembrydende visdomstænder til tandkødsbetændelse eller parodontose, som er alvorlige tandlidelser. Derfor tilbyder vi altid et grundigt tjek af dine tænder og mundhule, så vi kan spore årsagen til dit problem og hjælpe dig af med den ubehagelige ånde.

LEDER DU EFTER NOGET BESTEMT?